marți, 15 martie 2016

Pulpa de curcan la cuptor cu miere, lamaie si vin

 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
  • o pulpa superioara de curcan
  • 2 linguri de miere
  • 1 lamaie
  • 200ml vin roze, dar merge mai bine un vin alb sec
  • 1 lingurita de rozmarin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  •  
    Mod de preparare:
     
    Pulpa de curcan o spalam si o tamponam cu servetele de bucatarie, o crestam din loc in loc si o condimentam cu sare si piper, apoi o asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline.

     
    Intr-un bol amestecam mierea cu zeama de lamaie si peste acestea turnam vinul si rozmarinul uscat.

     
    Cu acest sos ungem pulpa de curcan, iar restul de sos il turnam in tava.

     
    Dam tava la cuptor pana se rumeste frumos deasupra, dar din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.

     
    Noi am servit pulpa de curcan cu cartofi fierti (atat cat sa intre furculita in ei) si apoi trasi la tigaie condimentati doar cu sare si castraveciori in otet.

     
    Pofta buna!
     

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu