duminică, 20 martie 2016

Tort de Anul Nou cu cafea

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
Blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar brun
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 linurita praf de copt
  • esenta de rom
Crema:
  • 1 plic crema de cafea din comert
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri zahar pudra
Sirop:
  • cafea preparata si indulcita
Glazura:
  • 150g ciocolata neagra
  • 50g unt
In plus: 14-15 piscoturi
 
Mod de preparare:
 
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina, cacaoa, praful de copt si amidonul le amestecam, apoi le adaugam treptat in compozitie, iar la sfarsit mai punem putina esenta de rom.

Pregatim o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt si rasturnam compozitia rezultata. Bagam tava la cuptor pentru 20-25 minute. Cand se raceste complet il taiem in 2.
Pregatim si cafeaua, sa fie rece cand insiropam blatul si piscoturile.
Crema o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj.
 
Ansamblare: Pe un platou am pus prima foaie de blat, am insiropat-o bine, iar peste am pus jumatate din crema, peste am pus un strat de piscoturi insiropate si ele cu cafea, apoi restul de crema (mai lasam 2-3 linguri pentru ornat/scris) si pe urma ultima foaie pe care o insiropata tot cu cafea.
Dam tortul la rece si ne apucam sa pregatim glazura: Pe baie de aburi am pus ciocolata si untul, cand s-au topit am turnat peste tort lasand sa curga si in parti. Ornam cu crema oprita.
Se taie a doua zi. Un deliciu cu aroma de cafea.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu