duminică, 13 martie 2016

Chifle cu branza dulce si stafide












Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 500g faina
  • un cubulet de drojdie
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat+ esenta vanilie
  • 250ml lapte
  • 50g ulei
  • un praf de sare
Pentru umplutura:
  • 400g branza de vaci
  • zahar dupa gust (3-4 linguri)
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • putina sare
  • stafide
Un galbenus de ou cu 2 linguri de lapte pentru uns + susan

Mod de preparare:

Pentru aluat:

Punem faina intr-un bol cu putina sare si o amestecam cu un tel (sau puteti sa o treceti printr-o sita pentru a o aerisi).

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar iar cand s-a topit o turnam peste faina.

Zaharul si vanilia le punem in laptele caldut pentru a se topi mai repede.

In bolul cu faina punem oul si laptele dulce si incepem sa framantam pana formam un aluat usor lipicios. La sfarsit punem si uleiul putin cate putin si framantam pana il incorporam in aluat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Branza o amestecam cu praful de sare, ouale, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam bine toate ingredientele.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 si fiecare bucata o intindem de cca. 2 mm (ne ajutam de putina faina) si cu un cutit taiem alautul in patrate potrivit de mari si fiecare patrat in umplem cu 1 lingura din umplutura de branza, apoi adunam capetele pentru a forma o chifla. Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 20 minute dupa care le ungem si le presaram putin susan deasupra.

Dam tava la cuptor pana sunt frumos rumenite.

Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu